Работилнички за навици

Често хората казват, че навикът е втората ни природа. Защо тази втора природа да не е такава, каквато сами си избираме? Но как се получава определен навик, и още по-важното – как да  сътворим нови навици за себе си? Всичко е възможно, когато бъдем постоянни и конкретни в действията си. Чрез редовното пропиване на знания и умения, всеки според своето темпо, достига до тази втора природа. А какво ще ни донесе този нов навик? Вярата, че ни е в помощ, че с него ще е по-добре и по-лесна промяната в живота. Помните ли как треперейки държехме кормилото на велосипеда, докато се учехме да го подкараме? Как си търсехме тротоар, за да можем да тръгнем? След това спирахме, за да завием обратно без да паднем. И така стъпка по стъпка след време дори и не се замисляхме за действията, които правим, просто карахме.

Затова и работилничките за навици се състоят от последователност, повтаряемост и надграждане в действията. Така ще си по-настоятелен в повтарянето и в сформирането на навика! Така ще поемеш по-голям ангажимент към себе си, ще се обогатяваш със знания  и най-вече ще увеличаваш тренировките и действията по сътворяване на твоето развитие. Всяка една от тези програми носи за себе си както своята ценност, така и своята полза, което ги прави взаимосвързани и важни за теб.

Ще работим в малки бутикови групи, където всеки се учи от всеки. Така ще можеш да събереш с пълни шепи изобилието от мнения от всеки участник, да уловиш твоите истини. Сякаш ловиш риба в развъдник и всяка риба скача над водата да ти се покаже за по-лесно улавяне, а ти решаваш коя да избереш.

Ние ще извадим твоя пълен потенциал наяве, ще задържаме фокуса в конкретиката, както и ще те предизвикваме към предприемане на действия и повтарянето им докато ти стане навик. А ти ще имаш възможност чрез редовни тренировки и игрови забавления да влезеш във форма 😉 и да се сдобиеш с всички навици, които досега отлагаше.

„Винаги когато излезете от къщи, повдигнете брадичката, изправете главата, и изпълнете дробовете си с въздух докрай. Опитайте от слънчевата светлина, поздравявайте приятелите си с усмивка и влагайте сърдечност във всяко ръкостискане. Не се страхувайте, че може да го изтълкуват погрешно и не губете и минута в мисли за враговете си.
Опитайте се да мислите неотклонно за това, което ви се иска да направите – тогава без да лъкатушите, ще вървите право към целта.
Съсредоточете ума си великите и прекрасни неща, които искате да постигнете, и с течение на времето ще установите, че подсъзнателно се възползвате от всяка възможност, за да осъществите желанието си, точно както коралът взема от прилива онова, от което се нуждае.
Представете си компетентния, честен и полезен човек, който искате да бъдете, и тази мисъл с всеки изминал час ще ви превръща именно в такава личност… Мисълта стои над всичко.
Запазете правилната психическа нагласа – смелост, искреност и добронамереност. Да мислиш правилно означава да твориш. Мечтите могат да ви донесат всичко, една искрена молитва не остава нечута. Ставаме това, на което сме се посветили.
Повдигнете брадичка и изправете глава. Метаморфозата е в ход. Ние сме бъдещите богове.”
Елбърт Хъбард