Коучинг за намиране на призванието си

призвание

Призванието ни води по пътя като висока светла пътеводна звезда. То осветява пътят към мечтите ни и осмисля живота ни.

Какъв е най-честият път, който извървяваме до сегашната си работа? Като деца учим в гимназия, която родителите ни избират за нас. Като студенти следваме специалност, каквато ни приемат. Работим нещо, каквото си намерим след дългото търсене, сменяваме я за повече пари. А удовлетворението от добре свършената работа и чувството да сме полезни ги забравяме дори какво са. Това е и една от основните причини да се чувстваме толкова нещастни, а по-точната дума е неудовлетворени от себе си и от живота си.

Именно това кара все повече хора да потърсят смисъла и целта в живота си, търсят стойността на тяхното съществуване, на техните дейности и на тяхната работа. Някои я наричат цел в живота, други житейска мисия или договор, аз предпочитам думата призвание, но както и да се нарича, това е смисълът да сме тук на земята, да се родим и да извървим точно нашия си път, който да ни свърже с останалите. Това е нашата автентичност, личната сила и енергия, при които няма конкуренция, просто защото само ти можеш да го изпълниш така.

Коучингът за преоткриване на призванието ще ти помогне да намериш себе си и своята истинска същност, да откриеш своята мисия и да тръгнеш смело по Пътя си. Намери себе си в работата, която да те прави щастлив, която да ти носи удовлетворение, само защото я вършиш.

Ако ти предстои кандидатстване за учение, ако вече си приет за обучение, но въпреки това усещаш двоумение, ако ти липсва увереност в своя избор, нека разплетем заедно паяжината и да хванем отделната нишка да я намотаем.

Ако усещаш необходимост да преоткриеш себе си, да намериш своето призвание, да смениш професията си, да промениш специалността си, може би си близо до своите отговори, но още не го знаеш.

Ако си без работа и се чувстваш безполезен, или се чудиш „А сега накъде?“, как да намериш път в обраслото поле, изборът ти тежи и никой не ти дава верния отговор, може би е време да намериш решенията вътре в теб.

Преоткрий себе си, отдели си време само и единствено за теб и открий верния свой път. Тогава всички странични фактори ще се превърнат в спомагащи, тогава цялата вселена ще е с теб и навсякъде наоколо ще виждаш само възможности, не и пречки. Изведнъж проблемите се превръщат в късмет, пътуването в буря става по вода и с попътен вятър.