Вярвания и убеждения


Ако вярваш, че ще успееш – прав си! Ако вярваш, че няма да успееш – прав си! И не те лъжа и в двата случая. Това, в което вярваш, това случваш в живота си!

Ще ми повярвате ли, ако ви кажа „Добър ден“, когато навън грее 🌞 слънце? – Предполагам ДА без дори да се замислите. Защото вярвате, че щом грее слънце, значи е ден. Години наред, ден след ден, без дори да го разбираме и осъзнаваме, затвърждаваме своите вярвания и убеждения отново и отново.

Ходили ли сте някога на цирк с животни? А виждали ли сте там слон? Обичайно слонът в цирковете е завързан с въже за кол, забит в земята. Слонът, който има силата да премести цяла кола, стои покорно завързан за един кол, забит в земята!?! Да, защото първоначално когато е бил още малък, е бил завързан за изглеждащ му голям кол, който не е могъл да извади. После ден след ден, живеейки завързан за кола, той свиква с идеята, че не може да го помръдне. Като вече голям слон, той дори не се и опитва да се откъсне или да извади кола от земята.

Същото се случва и с всеки един човек. Казват, че „една лъжа повторена достатъчно пъти се превръща в истина“. И това е така. Приемаме нещо за истина, само защото ни е казано достатъчно на брой пъти или от достатъчно на брой хора. И вярваме толкова силно в него, че не се сещаме дори да се замислим и поставим под въпрос „А дали наистина е така и за мен?“ Не можем да се чуем сами, какво остава да се усъмним в истинността на собствените ни убеждения.

В същото време живеейки ден след ден, ние привличаме в живота си случаи и събития, които винаги ни доказват нашите собствени вярвания. В нашия собствен ум има филтрираща информацията система, която ни предпазва от прегаряне заради прекаленото количество информация. Това означава, че отразяваме и приемаме само информация, в която вярваме че е така, че е истина, другата автоматично се изхвърля. Ако вярваш, че ще успееш – прав си! Ако вярваш, че няма да успееш – прав си! И не те лъжа и в двата случая. Това, в което вярваш, това случваш в живота си!

Ограничаващи вярвания и убеждения сме си създали като основополагащи принципи в своя живот във всяка една област на живота ни. Например: – за здравето – Аз наследявам целия пищен букет от болести и на майка ми и на баща ми. Как ще се излекувам от нелечима болест, щом еди кой си преди мен не успя?; – за парите – Няма много пари изкарани по честен път. Пари при пари отиват, при мен не идват, защото нямам. Богатите са мошеници; – за успеха – Аз не мога да се справя с бизнеса. За да успея, трябва да работя много усилено. Успяват само връзкарите.; – за взаимоотношенията – Привличам само некадърници. Не мога да имам доверие на никого.;

Именно тук идва ред на осъзнаването на собствените ни ограничаващи вярвания и убеждения. Да, трудно е да си ги видим и осъзнаем, но пък работата в тази посока ни възнаграждава щедро. И както всяка друга дейност се учи и с времето става все по-лесна, така и отработването на тези вярвания и убеждения, макар и залегнали надълбоко в подсъзнанието става все по-лесно с тренировките 😉. Колкото повече свои убеждения претворим, толкова повече здраве и щастие, благоденствие и благополучие привличаме в живота си. Защото Законът за привличането се задейства с вибрациите на нашите вярвания. Случва ни се това, в което вярваме.

Ако имате нужда от помощ в осъзнаването

споделяне на връзка

Оставете коментар