Времето

Какво представлява времето?

Отдавна, доста отдавна започнаха моите размисли над Времето и моето опознаване с Времето, след което дойде и моето сприятеляване с Времето.

Всички сме учили в училище, че времето е линейна функция – имаме минало, настояще и бъдеще.

Но дали наистина е така, или … времето не е това, което изглежда на пръв поглед и най-вече не е така, както сме го учили в училище.

Всъщност времето е спираловидно.

Имаме кръговратът на живота, имаме кръговратът на сезоните, имаме кръговратът на календара /седмицата, месецът, годината/, имаме и повтаряемостта на събитията и на уроците в живота ни. Така всяка зима хем е студена и снежна, хем не е същата като предишната. Аз самата хем всяко лято празнувам своя рожден ден, хем не съм същата като на предишния. Хем сме същите като преди, хем сме по-израснали и сякаш на едно по-горно ниво. Добавяйки към Спираловидното време и енергията на Потока, която е енергията на 4-то измерение, Времето ни завихря като в торнадо. Така се получава и усещането на завихряне във Времето – завихря ни, завлича ни потокът, а ние не успяваме да разберем, кога е отлетяла и тази година, а имаме чувството, че вчера празнувахме миналата Нова година. Именно затова имаме нужда от повече осъзнатост спрямо времето. Защото и Времето е енергия, както и парите. Но ако парите се въртят и разменят, то времето е невъзръщаем засега 😉 ресурс, и не можем да го контролираме, можем само да го използваме осъзнато и активно. „Навлизаме в спирално време, в което опознаваме миналото чрез настоящето, и проверяваме бъдещето чрез реализациите на момента.” Астробюлетин, Стефи Недевска

НАВРЕМЕННО е прекрасна дума, която описва ефективността на точния момент. Колкото повече присъстваме осъзнато в момента Тук и сега, толкова по-навременно и осъзнато реагираме на това, което ни се случва. Какво означава осъзнатост тук и сега? Моментът, в който сме с широко отворени очи и наблюдаваме знаците около себе си, приемаме случките и ситуациите в живота си такива, каквито наистина са, а не такива каквито бихме искали да са. А колко често успяваме да се откъснем от всичко, което ни се е случило досега или от всички знания, които сме натрупали в досегашните си уроци? Колко често спираме да искаме нещо за бъдещето си, да правим предположения за това какво … ако …? Колко често сме будни в ежедневието си, будни да излезем от инерцията на повтарящото се всекидневие и на ежедневните си задачи? Отговори сам на себе си – искрено като само пред себе си. Именно будното и осъзнато присъствие тук и сега, колкото и пъти да се подсетим в деня, все ще са навременни.

Моето сприятеляване с времето.

Една вечер имах спешна неотложна задача, а нямах реалното време да я свърша. В 17:40 часа вземайки моя син от училище, трябваше да стигна до 18:00 часа в куриерската фирма да пусна пратка. Знаех, че в 18:00 часа им изключва системата и те не могат да я приемат след това, знаех и каква опашка обичайно има по това време в офисите на куриера. На шега с моя син решихме да спрем времето. Той погледна часовника и каза, че го спира да не отброява. Пристигайки пред куриерския офис в 17:55 часа, видях че вътре има опашка от поне 7-8 души, но все пак реших да опитам и да вляза. Вътре се оказа, че им е била блокирала системата и те си удължават работното време и ще могат да приемат всичките ни пратки. Така щастлива и доволна успях да спра времето и да си свърша набелязаната от мен работа. На следващия ден, хвалейки се на приятелка, че съм успяла да спра времето, тя набързо ме контрира. Спирайки времето съм повлияла веднъж на системата на куриерската фирма, втори път на всички, които работят в тази куриерска фирма да се приберат по-късно от работа. Така всъщност съм променила времето и събитията за вечерта на много повече хора, за да успея аз да си свърша моята задачка. Което ме размисли доста, дори и се почувствах виновна. И в приятелския разговор решението дойде само – да се сприятеля с времето. С един приятел винаги можеш да се уговориш, с един приятел винаги можеш да се споразумееш, един приятел винаги може да те разбере истински и така да се стигне до взаимно удобно и изгодно решение на всяка конкретна ситуация.

От тогава всеки път, когато имам съмнения за това как ще ми стигне времето или пък как ще запълня времето в някое от моите обучения, аз се споразумявам с времето. И така се и случва – всеки път когато се сетя да се споразумея с времето, обучението ми продължава точно толкова, колкото към пожелала и поръчала на Времето.

А има и няколко помощници, които смело можем да привикваме и на които можем да разчитаме на навременната им помощ.

Астрологично от планетите, Сатурн е тази която управлява времето. Сатурн ни учи на отговорност, самодисциплина и постоянство. Сатурн е планетата на зодия Козирог. А Козирог изисква енергията да бъде насочена към важна съществена цел, към изграждането на нещо стойностно във Времето. Козирогът изисква фокус върху 1 максимум 2 неща.

Архангел Метатрон е този от Архангелите, който може да ни помага в сприятеляването ни с Времето. Аурата му има прекрасен виолетов цвят с ивици от морскозелено. Архангел Метатрон ни помага в по-доброто и ефективно организиране на ежедневните задачи и в да развитието на организационни навици, той ще ни мотивира да подредим удовлетворително приоритетите си. Метатрон работи като летописец и пазител на Небесните хроники.

Опитай и ти и се сприятели с Времето. Така ще можеш винаги да разчиташ на помощ от приятел!

Интервю за Радио Пловдив с водещ Дора Башакова на тема Времето

социално споделяне

Оставете коментар